El Govern català obre la porta a fer pagar per accedir a la Fageda

El Govern català deixa la porta oberta a la possibilitat que es faci pagar als turistes que vulguin visitar la Fageda d’en Jordà. El Conseller d’Empresa, Jordi Baiget, ho ha dit aquest matí al programa l’Entrevista. Baiget ha assegurat que seria una bona formula per aconseguir que aquest espai protegit sigui sostenible.


El Govern català, juntament amb les entitats locals, estan buscant formules que evitin l’impacte que implica la saturació d’alguns espais turístics de la Garrotxa. La Fageda d’en Jordà és el cas més evident. Per ordenar-ho es proposen diferents accions i una podria ser pagar per accedir a la Fageda.

El turisme a la Garrotxa segueix creixent cada any. Les polítiques locals però també les col·lectives han obert encara més la porta a la recepció de turistes. Però aquesta aposta té les dues cares de la moneda. Per una banda cada cop hi ha més visitants i el turisme es descentralitza i per l’altre satura alguns espais, com el Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa. Jordi Baiget ha explicat que Catalunya té molt per aprendre d’altres països quant a explotació turística de les zones protegides.