PxC reparteix 15.000 volants amb riscos i inconvenients del centre musulmà de Sant Miquel i UCFR adverteix que estan carregats de mentides

Plataforma per Catalunya està repartint a les bústies de la ciutat volants on adverteix de perills i inconvenients que segons apunten suposaria l’obertura d’un centre cultural i de culte musulmà al barri de Sant Miquel. Unitat Contra el Feixisme i el Racisme adverteix que els volants estan carregats de mentides i falsos rumors. Demana que es garanteixi el dret a la llibertat de culte i adverteix contra l’odi vers les persones per raó d’origen, color o creença.

Plataforma per Catalunya ha iniciat una campanya contra l’obertura del centre cultural i de culte Al Rahma al barri olotí de Sant Miquel. La primera acció de la campanya, anomenada ‘Salvem Sant Miquel. Salvem Olot’, ha estat l’edició de 15.000 volants que estan fent arribar a les bústies a la ciutat.

En el volant, Plataforma per Catalunya apunta perills i inconvenients que creuen que poden acompanyar l’obertura del centre, entre ells, que es puguin obrir establiments al voltant de l’equipament que no respectin els horaris comercials, que es pugui comprometre la dignitat de les dones, que podria generar brutícia i distorsionar la identitat d’Olot. També apunten el risc que s’hi generi islamisme radical. Segons Plataforma, el centre podria ser utilitzat per finançar, difondre missatges radicals i fer servir l’entorn per captar potencials terroristes.

El volant que reparteix Plataforma per Catalunya s’envia sota el títol ‘Per què els polítics no deixen decidir si els veïns volem una mesquita a Olot?’. El grup polític creu que s’hauria de consultar als veïns si volen una tercera mesquita al barri de Sant Miquel.

La campanya de Plataforma per Catalunya ha motivat una reunió d’urgència d’Unitat Contra el Feixisme i el Racisme. El col•lectiu adverteix que els volants de Plataforma estan carregats de mentides i falsos rumors. El centre cultural Al Rahma té previst obrir les seves portes en breu. La Junta de l’associació impulsora se sent dolguda per la campanya de Plataforma per Catalunya. Volen obrir l’equipament al més aviat possible amb la intenció de demostrar que els inconvenients i riscos apuntats pel volant no són certs. Unitat Contra el Faixisme i el Racisme demana que es garanteixi el dret a la llibertat de culte a Olot i adverteix que l’odi vers les persones per raó d’origen, color o creença pot crear fractura social en una ciutat on la convivència funciona.

 

Notícies relacionades:
– Diversos veïns del barri de Sant Miquel d’Olot s’organitzen en plataforma i recullen firmes per evitar l’obertura del centre de culte
L’Associació Al Rahma obrirà a finals de l’estiu un centre cultural al barri de Sant Miquel d’Olot que acollirà activitats i un centre de culte

x