La consellera Meritxell Borràs lliura 21 dels 28 pisos de lloguer social de Sant Miquel d’Olot

Avui s’han entregat les claus de 21 dels 28 pisos socials del Barri de Sant Miquel d’Olot. La consellera d’habitatge Meritxell Borràs ha estat present en l’acte d’entrega dels pisos; d’aquests 21, se n’han destinat 18 a joves menors de 35 anys, un a una família monoparental i dos a majors de 65 anys.


A partir d’avui els llogaters dels pisos socials de Sant Miquel d’Olot hi poden entrar a viure. Aquests habitatges, adquirits de forma conjunta per la Generalitat i l’Ajuntament d’Olot pel dret de tempteig i retracte, és la primera compra de l’administració catalana col•laborant amb un ens municipal per a aquesta via.
A l’Ajuntament d’Olot s’ha fet entrega de les claus dels habitatges als seus llogaters: són 21 pisos que es mouen entre els 200 i els 360 euros de lloguer mensual, 1 dels quals va destinat a una família monoparental, dos més a majors de 65 anys, i els 18 restants a joves menors de 35 anys. El consistori espera que l’entrada d’aquestes persones als pisos de Sant Miquel també pugui ajudar a revitalitzar el barri.
Encara resten 7 habitatges en el bloc de pisos, que s’entregaran en una altra tongada. A Catalunya ja s’han comprat 377 pisos fent ús del dret de tempteig i retracte a través de la col•laboració entre Generalitat i ajuntaments.

 

Notícies relacionades:
– 19 dels 26 pisos de lloguer social adjudicats a Sant Miquel seran per a joves menors de 35 anys
– Una seixantena de persones visiten els nous pisos de lloguer social del barri de Sant Miquel
El ple d’Olot ratifica les normes d’adjudicació dels pisos de lloguer social i evidencia divergències entre els grups en matèria d’habitatge