El servei d’oncologia de l’Hospital d’Olot compleix el primer any en funcionament desenvolupant 96 tractaments

Ja ha passat un any de la posada en marxa de l’Hospital de Dia Oncològic de l’Hospital d’Olot. El balanç indica que s’han fet 96 tractaments i 300 sessions del centre de dia. Però l’activitat encara no ha funcionat a ple rendiment durant tot l’any: està previst que en un futur es realitzin 900 sessions l’any entre tractaments i activitats relacionades.

L’Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa ha fet balanç del primer any en funcionament de l’Hospital de Dia Oncològic, que va iniciar la seva activitat al desembre de 2015. Aquest projecte evita desplaçaments a Girona dels pacients i familiars, que troben a Olot la possibilitat de seguir amb els tractaments relacionats amb els càncers de mama i colon, així com mielomes i alguns tipus de limfomes. Fins al moment, s’han fet un total de 96 tractaments oncològics, així com 300 sessions a l’Hospital de Dia. Però des del mateix centre s’admet que l’inici de l’activitat ha estat lenta i progressiva, per consolidar tot el pla de treball i circuits, així com completar la implantació del programa informàtic de l’Institut Català d’Oncologia que dóna servei a l’hospital olotí. En ple rendiment, es preveu que es realitzin a la capital garrotxina unes 900 sessions a l’any, entre tractaments i activitats relacionades.