Turisme Garrotxa creu que és complicat fer pagar per visitar el parc natural però veu amb bons ulls que el turisme contribueixi en la seva conservació

Turisme Garrotxa veu amb bons ulls que la conselleria d’empresa tingui consciència que els parcs naturals són recursos importants i que la seva visita ha de tenir un retorn en la seva conservació. Tot i així creuen que es complicat establir preu per visitar la zona d’interès i apunten que s’ha d’estudiar bé.

El president de Turisme Garrotxa, Eduard Llorà, veu complicat poder fer pagar als visitants per accedir al Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa, tal com va apuntar ahir el conseller d’Empresa i Coneixement de la Generalitat, Jordi Baiget, al programa l’Entrevista de la Xarxa. Llorà creu que es podria fer pagar per oferir serveis però veu difícil fer pagar per accedir al parc, ja que la zona d’interés no és fàcil de limitar.

L’opció de fer pagar per alguns serveis ja s’aplica actualment en alguns punts, com al pàrquing de la Fageda. Tot i que Llorà creu que caldria estudiar la possibilitat de fer pagar per l’accés al parc natural o a algunes zones d’interés d’aquest, valora amb bons ulls que la conselleria d’empresa tingui consciència que els parcs naturals són recursos importants i que la seva visita ha de tenir un retorn en la seva conservació. Llorà també apunta que part de la taxa turística es podria destinar a la conservació dels parcs naturals.

 

Notícies relacionades:
– El Govern català obre la porta a fer pagar per accedir a la Fageda

x