El Consell Comarcal aprova el pressupost del 2017 amb un milió més per iniciar la implantació de la planta de triatge comarcal

El ple del Consell Comarcal ha donat llum verd al pressupost de l’any vinent. Són 16 milions 300 mil euros, gairebé un milió 400 mil euros més que per a l’actual exercici. L’increment s’explica pel milió d’euros que el Consell rebrà de l’Agència de Residus de Catalunya com a primera anualitat per començar a treballar en el projecte de la planta de triatge, a més de 400 mil euros per a obres complementàries corresponents a la segona fase del nou vas de l’abocador de Beuda, per al tractament dels lixiviats, els residus líquids que es generen en l’equipament.


La partida per a Medi Ambient és novament la més elevada i suposa més de la meitat del pressupost, gairebé el 57%. Joventut i Educació és la segona àrea on s’hi destinen més recursos, gairebé el 21% del pressupost. Els grups de l’oposició no han votat en contra del pressupost i han preferit abstenir-se. El PSC i la CUP han demanat menys retribucions i indemnitzacions per als grups, menys subvencions per a les entitats i més recursos per als municipis.

 

Notícies relacionades: 
– El Consell Comarcal aprova el conveni marc per a construir la planta de triatge al polígon de Sant Jaume de Llierca
– L’acord per ubicar la planta de triatge en sòl industrial inclou la construcció d’un equipament més petit i adaptable per al futur