El filòsof i catedràtic Xavier Antich presenta el llibre ‘La voluntat de comprendre’ a la sala d’actes de l’Arxiu Comarcal

La sala d’actes de l’Arxiu Comarcal de la Garrotxa va acollir ahir la presentació del llibre ‘La voluntat de comprendre. Filosofia en minúscula’ del filòsof i professor de la UdG Xavier Antich. Un recull de 96 articles que ha anat publicant al diari Ara durant dos anys.

Xavier Antich va ser a Olot per presentar el seu llibre, ‘La voluntat de comprendre’. L’obra recull un total de 96 articles que el filòsof i professor de la Universitat de Girona ha anat publicant cada diumenge al diari Ara sota l’epígraf Idees de reüll. Amb els seus articles Antich defuig de la urgència de l’actualitat informativa i interpel·la el lector, amb la intenció de que es qüestioni el món on viu.

Als seu articles Antich cita pensadors clàssics, escriptors i artistes però també recorda herois anònims i les tragèdies que afecten l’actualitat i el passat. Tot i el mal temps, una cinquantena de persones van omplir ahir la sala d’actes de l’Arxiu Comarcal de la Garrotxa per tal d’escoltar el filòsof i catedràtic de la Seu d’Urgell i conèixer de més a prop el seu llibre.

Notícies relacionades:
– La Vitrina del mes de l’Arxiu Comarcal es centra aquest novembre en les esqueles i els recordatoris funeraris
– L’Espai Ideal i l’Arxiu Comarcal conviden a reflexionar sobre el paper dels joves a la Garrotxa amb una sèrie d’exposicions
– L’Arxiu Comarcal de la Garrotxa segueix descobrint la comarca dels anys 40, 50 i 60 gràcies a les fotografies d’Emili Pujol

x