El diputat Germà Gordó i Carles Llorens participen en un debat a Olot sobre la ideologia del PDECAT

L’Orfeó Popular Olotí va acollir dissabte la trobada, organitzada pel PDECAT de la Garrotxa, sobre la ideologia del partit. En un moment de redefinició de l’antiga Convergència, representants de diverses sensibilitats com el diputat Germà Gordó, Marta Subirà, Cèsar Grijalvo, van debatre sobre la ideologia del PDECAT. El membre de l’Executiu Comarcal, Carles Llorens, va fer una ponència inicial.

El Partit Demòcrata Europeu Català a la Garrotxa va encetar dissabte un cicle de conferències a la comarca per tal de formar políticament els seus representants i membres, tot i que les xerrades estan obertes al públic. En un context de canvi de nom i de redefinició de l’antiga Convergència, es va debatre a l’Orfeó Popular Olotí com emmarcar ideològicament el PDECAT, més enllà de la qüestió sobiranista. L’acte va consistir en dues parts. Primer, Carles Llorens, membre de l’Executiu Comarcal del partit, va fer una conferència sobre les ideologies.

Carles Llorens, membre executiu comarcal PDECAT, va exposar el seu anàlisi: “Convergència era un partit de centre i en aquest moment es defineix com un partit de centre ampli, però en els seus estatuts i potser en la seva praxis, és més aviat socialdemòcrata. Si això és així, en l’espectre polític català, ningú cobreix ni el centre ni la dreta”.

Seguidament, Germà Gordó, Marta Subirà i Cèsar Grijalvo, representants de les diverses sensibilitats, des de l’ala més conservadora fins a la més socialdemòcrata, van debatre sobre la ideologia del partit. El diputat de Junts Pel Sí, Germà Gordó, va defensar que “Convergència sempre ha estat un partit de centre. Sempre he lluitat perquè fos de centre ampli, sense partidismes ni sectarismes. Des d’aquest punt de vista, el PDECAT no ha canviat gaire respecte Convergència”.

Els participants van definir, a grans trets, el partit com clarament sobiranista i de centre ampli. La pròxima conferència se celebrarà a la Vall d’en Bas i el tema girarà al voltant de l’urbanisme. L’exconseller Pere Macias en serà el ponent.

x