Humor i complicitat a la representació dels Pastorets de la Residència del Tura d’Olot

Dissabte a la tarda i per 13è any consecutiu, la Residència del Tura d’Olot va organitzar Els Pastorets. Més d’una trentena de persones, entre actors i la coral, hi van participar. Els actors, d’una mitjana d’edat de noranta anys, van despertar la complicitat dels assistents, que van omplir la sala.

Entranyable. Així va ser la representació dels Pastorets de la Residència del Tura de dissabte. L’humor i la ironia no hi van faltar i els residents i actors van arrencar aplaudiments i van despertar la complicitat dels assistents, que van omplir la sala. És el tretzè any que els treballadors de la Residència fan una adaptació dels Pastorets amb la gent gran, que tenen una mitjana d’edat de 90 anys. Hi ha, fins i tot, una actriu centenària.

Han estat des del mes d’octubre assajant tres cops per setmana i més d’una trentena de persones, entre els actors i la coral, van participar a la funció, que va durar una mitja hora i constava de sis actes. Treballadors, familiars i residents es bolquen per fer-ho possible. Els responsables de la Residència asseguren que es tracta d’una de les activitats més agraïdes que fan: “Les seves angoixes i problemes desapareixen quan preparem l’obra, ja que s’han d’aprendre el paper i han d’ajudar els companys”, explica la dinamitzadora del centre, Agnès Vilanova.

Abans de començar, van projectar un vídeo musicat amb imatges seves i un altre, d’un ‘mannequin challenge’. I és que la gent gran també segueix les últimes tendències.