Els hereus de Josep Berga i Boada i Josep Berga i Boix cedeixen els fons dels dos artistes a l’Ajuntament d’Olot

Els hereus de Josep Berga i Boix i Josep Berga i Boada han cedit els fons dels dos artistes a l’Ajuntament d’Olot. Contenen abundant documentació generada i recopilada pels dos artistes al llarg de la seva vida. L’Arxiu Comarcal de la Garrotxa serà l’encarregat de conversar-los. L’Ajuntament d’Olot s’ha compromès a publicar les obres inèdites dels dos artistes i a fer una exposició antològica de Berga i Boada, que es prepara per al 2018.

L’Arxiu Comarcal de la Garrotxa ja ha rebut part del fons documental que els hereus de Josep Berga i Boix i Josep Berga i Boada han cedit a l’Ajuntament d’Olot. Divendres l’Alcalde d’Olot, Josep Maria Corominas i la viuda del nét de Berga i Boada van signar el conveni de cessió.

Els dos fons contenen una abundant documentació generada i recopilada pels artistes al llarg de la seva vida. En morir Berga i Boix el 1914, la documentació que ell havia generat i recopilat va passar a mans del seu fill, Josep Berga i Boada que la va conservar. En morir aquest el 1923, el fons que conservada del seu pare i el que ell mateix havia generat van passar a mans dels seu nét i des del 2009 era la vídua d’aquest qui en tenia la propietat.

Més enllà de ser conservat i divulgat per l’Arxiu Comarcal de la Garrotxa, en el conveni l’Ajuntament d’Olot es compromet a publicar la novel•la inèdita de Josep Berga i Boix, ‘Lo casal del Roure’, a la tardor del 2017. En els propers anys també publicarà l’obra inèdita de Josep Berga i Boada i s’organitzarà una exposició d’aquest pintor, que anirà acompanyada del catàleg de l’obra completa. L’exposició antològica de Josep Bega i Boada es prepara per al 2018.