La fusta i l’aigua donen valor afegit a alguns dels pessebres muntats a la Garrotxa

Ja pràcticament és Nadal, l’època de l’any dels pessebres. La gent els fa a casa i cadascun té el seu encant i les seves peculiaritats però n’hi han que són especials. També existeixen els pessebres vivents i els d’exposició, com els que hi han fins el 8 de gener a la Mostra de Pessebres d’Olot. El valor d’un pessebre pot residir en la vessant sentimental o en l’econòmic de les peces, però també n’hi ha d’especials. No pel seu preu, ni pel valor sentimental, sinó perquè són diferents.

Les peces d’un pessebre són, possiblement, el que més especial el fa. No només perquè siguin originals, sinó pels anys que fa que es tenen, perquè són una herència especial o, simplement, perquè són peces a les que tenim una estima especial.

També hi han peces úniques. Com les que fa Joan Montero, d’Olot, que són de fusta. Cada peça és diferent a l’anterior i això comporta una quantitat de treball immensa.

Altres pessebres són diferents en el seu conjunt. Potser les peces per si soles no tenen el valor de les de fusta, però el fet de crear una obra amb corrent pròpia d’aigua, dues plantes i més de 100 figures converteix el pessebre de la Farmàcia de Les Preses en una obra d’art. I és que, tot i que cada pessebre és diferent, n’hi ha que, pel treball que tenen darrere, són únics.

Notícies relacionades:
-El Pessebre Vivent de Sant Roc arriba a la fita de 28 escenes formades per 150 figurants
– El Pessebre Vivent de Santa Pau és un èxit de públic