L’alcalde d’Olot veu probable que la Diputació ajudi en el finançament de la nova Escola d’Art si s’hi concreta la inversió

L’alcalde d’Olot i diputat provincial Josep Maria Corominas assegura que la Diputació de Girona col·laborarà amb el finançament de la nova Escola d’Art d’Olot si la Generalitat troba el finançament per dur-la a terme. Si no el troba, l’alcalde d’Olot ha dit que existeix l’alternativa de no fer la nova escola a l’edifici de Can Sacrest i, per contra, fer inversions a l’actual edifici. Són declaracions al programa Pentàgon, que poden veure aquest dimarts en els horaris habituals.

Arran de la constatació que els pressupostos presentats per la Generalitat no inclouen una inversió específica per a la nova Escola d’Art i Superior de Disseny d’Olot, alguns grups municipals com Olot En comú han demanat als representants del seu partit al Parlament de Catalunya que incloguin esmenes perquè el centre olotí disposi d’una partida a l’aprovació definitiva dels pressupostos per al 2017. Els comuns a Olot també demanen que la Diputació s’impliqui en el finançament, donat que l’Escola d’Art és un centre de referència a les Comarques de Girona. L’alcalde d’Olot i diputat provincial Josep Maria Corominas ha explicat al programa Pentàgon d’Olot Televisió que no creu que la Diputació pogués fer-se càrrec del 100% de la inversió, donat que la llista de centres educatius que necessiten reformes a les Comarques de Girona és molt llarga, i perquè la majoria d’esforços de la Diputació se centren a ajudar a municipis petits amb pocs recursos. El batlle i president del Dipsalut, però, sí que creu que la Diputació col·laborarà en el finançament si es concreta un projecte i una inversió per a l’Escola d’Art.

Corominas també ha explicat que, en cas que les dificultats econòmiques impedeixin a la Generalitat trobar el finançament per fer una nova Escola d’Art a l’edifici de Can Sacrest, una decisió que en el seu moment va ser acordada per unanimitat al ple de l’Ajuntament, hi hauria la possibilitat de millorar el centre fent-hi inversions a l’actual edifici. L’alcalde diu que aquesta és una decisió que hauria de prendre l’equip de govern municipal.

L’alcalde d’Olot ha explicat que el seu grup també ha demanat a Junts pel Sí que estudiï la possibilitat d’incloure una partida per a la millora de l’Escola d’Art en els pressupostos del 2017. També ho ha fet en el cas de la variant, tot i que ha recordat que existeixen altres sistemes per finançar la infraestructura.

Notícies relacionades:
– El conseller d’Empresa i Coneixement, Jordi Baiget, afirma que “les institucions faran possible la reforma de l’Escola d’Art en els propers anys”
-Olot En comú demana inversió de la Generalitat per a la planta de triatge, l’Escola d’Art i per a una piscina municipal coberta
-El govern municipal d’Olot, insatisfet per la fala d’inversions per a la variant i per a l’Escola d’Art als pressupostos de la Generalitat