L’equip de govern d’Olot vol seguir organitzant processos participatius sobre propostes opinables i no programàtiques o contra drets fonamentals

L’equip de govern d’Olot seguirà organitzant processos participatius a la ciutat sobre fets opinables, no sobre propostes programàtiques ni sobre qüestions que perjudiquin drets de les persones. És el compromís de l’alcalde, que ahir va passar pel programa Pentàgon. Josep Maria Corominas va respondre a les suggerències de diversos partits sobre possibles temes que consideren que podrien ser consultats a la ciutadania.

Després de la celebració de dues consultes ciutadanes, l’equip de Govern en fa balanç i pren consideracions de cares al tercer procés participatiu, que ha de decidir les actuacions que es faran als barris de la ciutat amb els 150.000 euros que l’Ajuntament ha reservat dels pressupostos del 2017.

L’equip de govern de Josep Maria Corominas ha iniciat una nova etapa que dóna resposta a la demanda ciutadana per participar en temes de ciutat. En aquest sentit, l’alcalde d’Olot recorda a Plataforma per Catalunya que la llibertat de culte és un dret fonamental i no celebrarà una consulta sobre el centre de culte musulmà del barri de Sant Miquel. Corominas ha assegurat que el govern municipal estudia la demanda d’algunes entitats per disposar d’un hotel d’entitats.

Aquest tipus de decisió, així com la reubicació dels serveis municipals a les dependències de l’antic hospital per la banda del carrer Mulleras, l’abordaran quan la reforma de la residència Sant Jaume estigui avançada. De moment, el projecte ja ha estat aprovat i ha estat tret a concurs per a la seva execució. Paral·lelament, s’ha posat a la venda un edifici propietat de l’hospital Sant Jaume a través d’una deixa per finançar la primera part de les obres. Respecte de les instal·lacions de futbol base dels camps del Morrot, l’alcalde ha explicat que les pluges del desembre han perjudicat novament l’avançament de les obres però que el segon camp, així com els vestuaris i els nous serveis han d’estar en ple rendiment a finals de gener.

Notícies relacionades:
-L’alcalde d’Olot veu probable que la Diputació ajudi en el finançament de la nova Escola d’Art si s’hi concreta la inversió