Les exportacions gironines creixen un 1’6% durant el 2016

El sector carni és situa capdavanter en les exportacions gironines que han crescut un 1,6% aquest 2016. També creixen les exportacions a països fora de la Unió Europea, així ho ha explicat la Cambra de Comerç aquest matí on també ha fet referència a reptes de futur, com la llei de cambres.

Les exportacions de les empreses gironines s’han incrementat, durant els 9 primers mesos del 2016, en un 1,6% en comparació amb l’any passat, que ja havia estat un any rècord. La industria càrnia és la que lidera les exportacions a comarques gironines amb 856 milions d’euros del milió 444mil euros que representa el sector alimentari, els altres sectors que exporten més de la demarcació són bens d’equip, seguits del sector químic.

Els principals receptors de les exportacions gironines a nivell europeu són en primer lloc França, seguits a força distància d’Itàlia i Alemanya. D’altra banda durant el 2016 s’han incrementat un 6% respecta l’any anterior els documents d’exportació que ha tramitat la Cambra de Comerç de Girona, el que representa que han augmentat les operacions comercials amb països no comunitaris.Per seguir millorant aquesta xifra la Cambra gironina realitzarà 6 missions empresarials el 2017, dins el pla d’acció internacional del consell de cambres de Catalunya, reunions de negocis amb clients potencials a països com Mèxic i Guatemala, Austràlia i Nova Zelanda, Corea del Sud i Japó, Sud- Àfrica, Moçambic, Polònia o Turquia.

D’altra banda el president de la cambra també ha recordat el projecte més important de futur per les cambres, la nova llei de cambres. I ha explicat les al•legacions que la cambra gironina ha presentat a la Generalitat per tal de millorar-la, com una nova proposta per la composició de la Cambra de Catalunya.

x