El Banc de Sang organitza una jornada de donació de sang a l’Hospital d’Olot aquest dijous

 

El Banc de Sang ha muntat una jornada aquest dijous, de 16 a 21 de la tarda, a l’Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa, amb l’objectiu de que la capital de la Garrotxa s’impliqui en donar sang. Una campanya que se celebra en unes dates assenyalades com ho són les festes de Nadal perquè és una època de l’any en la que tradicionalment baixen les donacions un 25%. Casualment aquest any les festes arriben després d’una setmana amb dos dies festius, el que ha provocat que la baixada en les donacions sigui important.

Al ser la sang un producte que caduca, les donacions són necessàries cada dia. A Catalunya hi ha, actualment, sang per cobrir les necessitats dels propers 9 dies.

Només hi ha tres requisits per ser donant, ser major d’edat, pesar 50 o més quilos i no estar embarassada, en el cas de les dones. A més, no és necessari estar en dejú. De cada donació se’n beneficien tres persones, ja que la sang se separa en els diferents elements que la composen i aquests, per separat, serveixen per diferents tractaments. Per tot això dijous,de 16 a 21 a l’Hospital d’Olot es podrà donar sang.

x