Càritas Garrotxa ha iniciat dos programes nous aquest darrer trimestre i ha batut rècord de participació en el ‘Apadinar un avi’

Càritas Garrotxa ha fet balanç del darrer trimestre de l’any. Amb l’inici del curs, al setembre, es van tornar a posar en marxa els programes habituals i alguns de nous. En el nou espai de trobada hi participen 9 dones i al gener s’hi incorporaran 6 més. Per altra banda la participació al programa ‘Apadrinar un avi’ ha batut rècord de joves i ha calgut limitar el nombre d’assistents. Hi participen 67 estudiants de secundària de Besalú, de l’Institut Bosc de la Coma, del Montsacopa i de l’Escola Pia.

Càritas Garrotxa acaba l’any fent balanç dels darrers mesos de l’entitat, que segueix augmentant el nombre de voluntaris i actualment són 181 persones les que hi col·laboren de forma habitual. Aquest final d’any, l’entitat també ha iniciat les obres de remodelació de la recepció de l’edifici, per millorar l’atenció a les persones i oferir-los discreció i tranquil·litat de la seva situació personal. Aquests darrers mesos de l’any, amb l’inici del curs, l’entitat també ha reempres els programes habituals. En l’atenció a les persones grans són 20 les persones que s’atendran en el programa Ser Gran en Dignitat, mentre que el projecte ‘Apadrinar un avi’ ha batut record d’assistents i compta enguany amb 67 joves estudiants de secundària.

La resposta dels joves ha obligat a limitar el nombre d’assistents tenint en compte la disponibilitat de les residències de gent gran. Aquest curs per primera vegada Càritas Garrotxa ha posat en marxa dos programes en resposta a les noves necessitats d’integració social de les persones que atenen. Així en l’espai de trobada hi participen 9 dones i en l’Ubuntu hi assisteixen 12 noies d’entre 19 i 35 anys.

En els programes d’inserció laboral s’han iniciat els processos per crear un programa nou, de brigades de manteniment municipal. En aquest sentit ja s’han iniciat els contactes amb l’Ajuntament d’Olot i altres consistoris de la Garrotxa. Càritas vol ocupar i formar entre 4 i 5 persones en el manteniment municipal.

Durant aquest final d’any són diverses les activitats que han col·laborat amb Càritas Garrotxa i han fet més visible l’entitat. En Dansem.Garrotxa o el Concert de Gospel amb el Cor Gospel Girona són dos exemples. L’entitat també ha renovat els convenis amb els mitjans de comunicació de proximitat com Olot Televisió i s’han iniciat els contactes perquè el Club Patinatge Artístic Olot pugui dur el nom de Càritas Garrotxa en les seves actuacions, com ja fan altres equips com la Unió Esportiva Olot. De cares al 2017, Càritas Garrotxa ha programat un cicle de conferències per reflexionar entorn als rumors, tòpics i discriminacions.

Notícies relacionades: 
– Càritas Garrotxa impulsa la 3a edició de la campanya del ‘Solidarisac’ amb molt bona acollida d’empreses de la comarca
-El Pessebre Vivent de Joanetes renova el conveni amb Càritas Garrotxa per cinquè any consecutiu
-El concert solidari organitzat per Càritas Garrotxa a l’Escola Pia fa brillar el Cor Gòspel Girona