El Mercat de la Joguina de l’AOAPIX ha estat reconegut com l’activitat més representativa dels valors de la Ciutat Educadora

El Mercat de la Joguina ha estat escollit l’activitat més representativa dels valors de Ciutat Educadora d’Olot. Així ho ha decidit la Comissió d’Alumnes de Secundària del Consell Escolar Municipal, després reflexionar i votar sobre els valors educatius de les diferents activitats que es realitzen a la ciutat durant tot l’any. La Comissió del Consell Escolar ha fet arribar el reconeixement a l’AOAPIX, organitzadora de l’acte, i a l’Institut Municipal de Promoció, ens col·laborador, i els ha animat a seguir fent possible aquesta iniciativa.

El Mercat de la Joguina d’Olot va néixer el 7 d’octubre de 2012. L’Associació d’Olotins Amics del Porc i el Xai va assumir-ne l’organització a proposta de l’Institut Municipal de Promoció, que havia seguit el model de la Fira del Cop d’Ull, organitzada pel Centre Excursionista de Banyoles des de fa més de 25 anys. El Mercat de la Joguina olotí se celebra generalment el primer diumenge d’octubre al matí, i la plaça Campdenmàs és el seu escenari. Les normes són senzilles. Hi poden participar nens i joves de 6 a 16 anys de manera gratuïta. No cal que s’inscriguin prèviament, només que s’hi presentin a la plaça poc abans de les 10 del matí amb tots els elements necessaris per muntar la parada. Poden vendre-hi o intercanviar objectes infantils, juvenils o fabricats o creats pels propis participants. En finalitzar el mercat, cal deixar l’espai net i endreçat. Els objectius de la iniciativa són el fet de potenciar i afavorir els objectes infantils que queden en desús, potenciar l’esperit d’emprenedoria, autonomia i participació en actes ciutadans per part de nens i joves, alhora que s’ho passen bé, i realitzar una activitat que dóna vida al casc antic de la ciutat. Cada any al mercat s’hi recullen joguines que són lliurades per a la quina benèfica de Nadal que organitza l’Espai Larai del barri de Sant Miquel. Els valors del Mercat han estat reconeguts per la Comissió d’Alumnes de Secundària del Consell Escolar Municipal, que el passat 30 de novembre, en motiu del Dia Internacional de la Ciutat Educadora, van valorar les activitats que es realitzen a Olot al llarg de l’any. Els membres de la comissió van votar per majoria absoluta el Mercat de la Joguina com l’acte més complet, ja que fomenta la participació, és inclusiu, respectuós amb el medi ambient, accessible, sostenible, solidari i amb un alt contingut educatiu. La comissió d’alumnes ha fet arribar el seu reconeixement públic a l’AOAPIX i a l’Institut Municipal de Promoció d’Olot i els ha animat a continuar organitzant aquesta iniciativa.

Notícies relacionades:
-El Mercat de la Joguina de l’AOAPIX atreu els més petits per intercanviar, comprar i vendre les seves joguines
– Diversos braus de 400 quilos han sortit amb els marrans de l’AOAPIX durant el primer ‘encierru’

x