L’Orfeó Popular Olotí representarà Els Pastorets d’Olot els dies 25 i 26 de desembre i el 2 i el 3 de gener

L’Orfeó Popular Olotí prepara pels propers dies la tradicional representació de Els Pastorets d’Olot, escrits el 1880 per Antoni Molins i Ignasi Rubió. Les funcions seran el dies de Nadal i Sant Esteve, així com el 2 i el 3 de gener, a les vuit del vespre. Enguany tots els personatges principals seran interpretats per dos actors o actrius que combinaran les seves aparicions al llarg dels quatre dies de representació.

Les diferents companyies de l’Orfeó Popular Olotí s’han tornat a reunir a les acaballes de l’any per portar dalt l’escenari, un Nadal més, Els Pastorets d’Olot, la versió garrotxina de la coneguda història, una sarsuela en vers escrita 36 anys abans que Els Pastorets de Folch i Torres que enguany celebren un segle d’història. Els Pastorets d’Olot són essencialment com fa 136 anys. Únicament, el 2005 l’entitat va decidir escurçar el text perquè passés a durar una hora i mitja, i no tres, com en la versió original. Per la resta, són com sempre, en castellà i amb música, molta música, les cançons escrites per Ignasi Rubió, que són a l’imaginari de la majoria de garrotxins.

La participació actoral per a aquesta representació no davalla. Enguany, tornen a ser més de 50 els actors i actrius que es posen a la pell dels pastors, els àngels o els dimonis, per als quals sembla que el relleu generacional està més que assegurat. Aquest any, el nombre d’actors que han preparat les funcions permeten als actors principals descansar alguns dies de representació, i és que el personatge que interpreten compta amb un actor o actriu substitut.

Les funcions d’Els Pastorets d’Olot enguany seran el dies de Nadal i Sant Esteve, així com el 2 i el 3 de gener, sempre a les vuit del vespre. Els últims dies, a més, els nens i nenes que vegin l’espectacle rebran la visita dels tres reis de l’Orient al final de la representació.

Aquest any, com sempre, tornaran a l’Orfeó les samarres, les llances, els bastons, les banyes i les malles. Els pastors tornaran a iniciar el camí per adorar al Nen Jesús, els dimonis intentaran impedir-ho fins a la lluita final entre els àngels del cel i aquells a qui per la seva revel·lia Déu va castigar a passar l’eternitat a l’inframón.

 

Notícies relacionades:
– Els Pastorets omplen l’Orfeó Popular Olotí un any més en la seva tradicional representació

x