El mapping de l’Ajuntament d’Olot explica el conte de ‘La venedora de llumins’

La venedora de llumins‘ és el conte escollit per Norbert Fernández, autor del mapping d’enguany a l’Ajuntament d’Olot. A la façana de l’edifici s’hi reprodueix una versió del conte adaptada a aquesta modalitat d’art audiovisual.


Aprofitant la foscor de la nit i, especialment del Firalet, Norbert Fernández explica un conte a través de llums, ombres i, per sobre de tot, creativitat.

L’atractiu del mapping resideix en l’ús que es doni de l’edifici que reflecteix el projector. Si només s’utilitza com a paret blanca projectora, l’espectacularitat és mínima. Si s’aprofiten les peculiaritats de la superfície, si es busca que aquella imatge projectada surti de la paret i pràcticament tingui vida, aquest art audiovisual és molt potent.

La primera funció va agafar a la gent desprevinguda i això, sumat a la claredat que encara havia al cel, va fer que quedés descafeïnada. Quan la nit va anar avançant, la gent va anar apropant-se cada cop més a un espectacle que és vistós i estèticament atractiu. El mapping es podrà veure fins el 6 de gener, de les 18h a les 21h del vespre.