L’església de Sant Esteve de Llémena conté pintures murals dels segles XVII i XVIII

L’església de Sant Esteve de Llémena, a Sant Aniol de Finestres, guardava una sorpresa: unes pintures que es calcula que daten del segle XVII o XVIII i que estan en unes condicions fantàstiques per ser analitzades i reparades.

El segle XVII o XVIII està més present que mai a Sant Aniol de Finestres. La culpa la tenen unes pintures murals que s’han trobat a l’església de Sant Esteve de Llémena. Són unes pintures que no es poden datar tot i que per l’estil, i per les capes que tenien per sobre, s’estima que poden ser de fa més de 300 anys.

Unes pintures murals que es van detectar fa un any per casualitat. Unes obres de manteniment van treure a la llum aquesta obra, que tenia entre 4 i 5 capes pictòriques al damunt. Amb l’ajuda del bisturí i des de setembre, 8 persones s’han encarregat de retirar les capes superficials i fixar amb resina les importants.

La conservació d’aquestes peces és pràcticament perfecte. Les parts que necessiten retocs es faran en funció del material amb què s’hagi fet la pintura, utilitzant així diferents tècniques però amb la intenció d’unificar el conjunt.