L’Ajuntament d’Olot utilitzarà el registre de sol·licitants d’habitatge protegit per acabar d’adjudicar els set pisos que queden de la promoció de lloguer de Sant Miquel

L’Ajuntament d’Olot utilitzarà el registre de sol·licitants d’habitatge protegit per acabar d’adjudicar els set habitatges de lloguer social que queden als carrers Abad Racimir i Josep Maria Capdevila. Se seguiran oferint a menors de 35 anys, majors de 65 i famílies monoparentals, com marquen les bases. La Plataforma d’Afectats per la Hipoteca denuncia que s’han exclòs les famílies més necessitades i posa com a exemple una mare que ha hagut de renunciar al pis adjudicat. El regidor d’Habitatge, Pep Berga, ha destacat al programa Pentàgon el fet positiu d’adjudicar 21 habitatges a famílies que ho necessitaven.

La mare de la família monoparental que ha renunciat al pis que l’Ajuntament li havia adjudicat al barri de Sant Miquel prefereix mantenir l’anonimat. Segons ha explicat, un dels motius que li van fer decidir renunciar a l’habitatge va ser que no podia assumir el cost que li suposava donar-se d’alta dels comptadors de l’aigua, la llum i el gas. La Plataforma d’Afectats per la Hipoteca denuncia que el mètode de càlcul per establir els preus del lloguer no hagi estat en base als ingressos de la unitat familiar, sinó dels metres quadrats de l’immoble. Segons la PAH, el fet contradiu els principis de la llei 24/2015, que estableix un lloguer progressiu per a una unitat familiar, del 10, el 12 o el 18% depenent dels seus ingressos, en cas de trobar-se en risc d’exclusió residencial, com és el cas de la mare renunciant. Per tot això, la PAH considera que l’Ajuntament no hauria de referir-se a la promoció de lloguer públic dels carrers Abat Racimir i Josep Maria Capdevila com a “lloguer social”.

Al programa Pentàgon d’OLOT TELEVISIÓ, el regidor d’Habitatge a l’Ajuntament d’Olot, Pep Berga, ha rebatut les crítiques de la plataforma sobre el que s’ha de considerar lloguer social. Berga ha explicat que un lloguer social és aquell que s’ofereix amb un preu mínim d’un 20% més baix del que es podria trobar en el mercat. El regidor d’Habitatge ha recordat en aquest sentit que el consistori els ha ofert amb un preu un 30% més baix. La PAH també denuncia que als documents de l’Oficina Local d’Habitatge enviats a la mare de la família monoparental, es demanava també el pagament de l’Impost de Béns Immobles. L’Ajuntament explica que, tot i ser en el document, mai no ha tingut ni tindrà la intenció de repercutir l’impost als llogaters, i així ho ha explicat en tot moment a les famílies adjudicatàries.

Tot i que l’Ajuntament va arribar a rebre 27 sol·licituds per a la promoció de pisos de lloguer de Sant Miquel, sis s’han acabat decidint per altres opcions per diferents motius. L’Ajuntament d’Olot seguirà oferint els set pisos restants a menors de 35 anys, majors de 65 i famílies monoparentals de la Garrotxa, tal i com marquen les bases de la promoció. Ho farà a través del registre de sol·licitants d’habitatge protegit. L’Ajuntament d’Olot confia que podrà adjudicar els set habitatges restants ben aviat.

 

Notícies relacionades:
– La consellera Meritxell Borràs lliura 21 dels 28 pisos de lloguer social de Sant Miquel d’Olot
– 19 dels 26 pisos de lloguer social adjudicats a Sant Miquel seran per a joves menors de 35 anys

x