Olot aprova la idea d’un veí per reformar la font de la Plaça Clarà i adequar l’espai a les necessitats de la ciutat

Olot canvia la seva fesonomia urbana: l’obra estrella de la ciutat els propers anys serà la reforma del Firal; però la magnitud d’aquesta obra ha deixat en un segon pla el canvi de la font de la Plaça Clarà. La iniciativa ha sorgit a proposta d’un olotí, que ha rebut l’acceptació dels grups municipals, i que preveu ocupar l’espai de la font amb un equipament que ha de resoldre algunes necessitats actuals de la capital garrotxina.


Ara farà exactament un any que en Joan de Cal Perer va presentar una proposta de remodelació de la Plaça Clarà d’Olot que va ser aprovada per unanimitat pel Consistori municipal. Precisament, l’olotí és considerat com un gran repensador d’espais de l’actualitat, i ell es mostrava preocupat per la situació d’aquest espai públic.

La proposta consisteix en eliminar la font central, que funciona a batzegades i que sovint està plena de brutícia, substituïnt-la per una piscina inflable de les barates, perquè l’Ajuntament pugui estalviar per afrontar l’ambiciosa reforma del Firal. A més, seria fàcil cobrir la nova instal·lació, i així la ciutat solucionaria la mancança d’una piscina pública coberta. L’alcalde, Josep Maria Corominas, espera poder enllestir el més aviat l’obra per remullar-s’hi. En Joan, però, només somnia en rebre el premi a la millor Iniciativa Promocional que atorga cada any el Centre d’Iniciatives Turístiques d’Olot.

 

 

x