Partits, entitats i ciutadans es concentren davant l’Ajuntament d’Olot per mostrar el seu suport al regidor de la CUP Joan Coma

Partits, entitats i ciutadans es van concentrar ahir al vespre a Olot en suport a Joan Coma, el regidor de la CUP de Vic detingut per la seva negativa a declarar a l’Audiència Nacional.  Coma ha quedat en llibertat després de declarar aquest matí davant el jutge.

Representants polítics i d’organitzacions de la societat civil, així com ciutadans olotins van concentrar-se ahir al vespre a l’Ajuntament d’Olot per mostrar el seu suport a Joan Coma, el regidor de la CUP de Vic detingut per haver-se negat a declarar davant l’Audiència Nacional en qualitat d’investigat per un presumpte delicte d’incitació a la sedició. En un plenari de l’Ajuntament de Vic, el marc d’una moció en defensa de la declaració de ruptura del Parlament del 9 de novembre de 2015, Coma va fer una crida a la desobediència utilitzant la frase ‘Per fer la truita primer s’ha de trencar els ous’. Aquesta expressió és la que el jutge va considerar que era constitutiva de delicte i el va cridar a declarar a l’octubre, però Coma no va comparèixer. La detenció es va fer ahir, per part dels Mossos d’Esquadra, seguint una ordre judicial i partits polítics, entitats i ciutadans es van sumar a les concentracions de suport que es van organitzar arreu del país. A més de Olot, les concentracions es van repetir a les vuit del vespre en diversos ajuntaments garrotxins, com a Les Planes d’Hostoles.