Els Ajuntaments de la Vall d’en Bas i Olot s’adhereixen a la Iniciativa per la Reforma Horària

Cada cop són més les persones, però també les empreses i institucions, que valoren les conseqüències beneficioses per a la vida en família i en societat que comportaria tenir uns horaris laborals similars als que tenen els països del nostre entorn. Per deixar enrere els horaris propis de l’era industrial i adoptar els de la nova societat del coneixement i del consum, alguns ajuntaments garrotxins s’estan adherint als principis de la reforma horària impulsada pel Parlament de Catalunya i reconeguda per la Generalitat.

L’Ajuntament de la Vall d’en Bas ha estat el primer de la Garrotxa a adherir-se a la plataforma Iniciativa per la Reforma Horària – Ara és l’Hora. La Vall Plural-Acord Municipal i PDeCAT Vall d’en Bas van votar per unanimitat una moció a favor de la reforma que van decidir presentar conjuntament. La iniciativa té per objectiu establir un horari racional, aplicable en tots els àmbits, socials i econòmics, públics i privats, que esdevingui beneficiós per a les institucions, les empreses i la ciutadania en general. Els grups municipals de l’Ajuntament d’Olot també es van adherir al manifest a favor de la reforma horària, amb el compromís de concretar-ne les mesures que se’n derivin i aplicar-les en un breu.

La CUP també va proposar que els organismes comarcals competents treballin per fomentar en el sí de les empreses horaris fixes, ja que, segons va expressar la regidora Anna Descals, els torns laborals que varien segons la setmana afecten la salut dels treballadors que els realitzen.

x