Setze marxants del mercat setmanal d’Olot es beneficien d’ajuts per mantenir en ordre el seu espai

Setze marxants del mercat setmanal d’Olot s’han beneficiat d’ajuts per mantenir el seu punt de venda en òptimes condicions. L’objectiu és que els mercaders d’alimentació mantinguin l’espai en adequades condicions d’ordre i neteja, a més de deixar el punt escombrat i amb les caixes i recipients degudament separats i ordenats. En total, s’han donat 1.500 euros d’ajuts.

El passat estiu, l’Ajuntament d’Olot va iniciar una prova pilot per tal de millorar les condicions de venda del mercat setmanal, incentivant als marxants d’alimentació a que tinguessin cura del seu punt. Així, a banda de les possibles sancions a les parades que embruten l’espai assignat, el consistori també va voler premiar als que cuidessin l’ordre i la neteja del punt de venda, no deixessin rastre del seu pas, ordenessin les caixes de les mercaderies al final de la jornada i reciclessin de forma correcta.

El mes de setembre va finalitzar la convocatòria de sol·licituds, a la que s’hi van presentar 16 dels 55 marxants d’alimentació. Tots ells han rebut una ajuda dels 1.500 euros que ha destinat el govern en el pla; un import que en alguns casos cobreix gairebé el 50% de la taxa anual del mercat. Així, els ajuts van des dels 28 als 360 euros segons la parada, i l’intenció és augmentar la partida: l’Ajuntament s’hi ha compromès.

Actualment, al mercat setmanal d’Olot hi ha 132 parades, i totes paguen una taxa de 75 euros per cada metre lineal de venda de forma anual.

 

Notícies relacionades:
– L’Ajuntament d’Olot fomenta la neteja de les parades del mercat setmanal amb ajuts econòmics
– Els marxants demanen flexibilitat a l’hora d’aplicar el nou Reglament del mercat ambulant d’Olot