L’edifici de Can Monsà obrirà les portes com a espai d’estudi els caps de setmana

L’edifici de Can Monsà d’Olot obrirà les portes els darrers tres caps de setmana de gener com a espai d’estudi obert destinat al públic adult. Es tracta d’una prova pilot que impulsen l’Ajuntament d’Olot i la Fundació d’Estudis Superiors que es repetirà en d’altres moments clau de l’any previs a períodes d’exàmens universitaris o de la selectivitat.

Aquest proper mes de gener, Can Monsà obrirà les portes com a espai d’estudi en caps de setmana. Oferirà una sala on fer treballs en grup i una altra on poder estudiar en silenci. El destinatari d’aquesta prova pilot impulsada per l’Ajuntament d’Olot i la Fundació d’Estudis Superiors és el públic adult; estudiants universitaris, de batxillerat i de cicles formatius de grau superior, així com altres persones que puguin necessitar d’un lloc de treball. En un primer assaig, l’espai s’obrirà els darrers tres caps de setmana de gener, el divendres de les 8 del vespre a la mitjanit, mentre que els dissabtes i diumenges s’obriria més aviat, des de les 12 del migdia. Si la prova funciona, l’espai d’estudi tornarà a posar-se a disposició dels ciutadans en moments claus de l’any com períodes previs d’exàmens universitaris o de preparació de la selectivitat.

La iniciativa té en compte la tendència a l’alça a participar en activitats de formació contínua universitària. La major part d’aquestes persones viuen fora de la ciutat de dilluns a divendres. Actualment a les universitats catalanes hi ha uns 1.200 garrotxins estudiant-hi graus, als que cal sumar els prop de 500 matriculats a màsters oficials i 65 més a tercers cicles. Altres 81 persones estudien ensenyaments superiors a l’Escola d’Art i Disseny d’Olot, més de 80 estan matriculats a graus, cursos d’accés a la universitat o idiomes a la UNED. La ciutat també té prop de 500 alumnes de batxillerat i prop de 650 que estudien cicles formatius de grau superior. A aquests cal afegir-hi els estudiants de l’Escola Oficial d’Idiomes, l’Escola d’Adults, el Consorci per a la Normalització Lingüística o la Fundació d’Estudis Superiors, a més d’investigadors i estudiosos que no segueixen cap estudi reglat.

x