El pressupost consolidat de la Vall d’en Bas per al 2017 serà de 3.450.000€

El pressupost consolidat de la Vall d’en Bas per al 2017 és de 3 milions 450 mil euros. Destaquen els increments a les partides de comunicació i informació, educació i joventut i suport i ajudes a les entitats. En l’apartat d’inversions, es destinen partides per a l’arranjament de la carretera de la parcel·lària i els accessos al centre per a la gent gran. De cares al proper exercici, l’equip de govern vol reduir el deute viu de l’Ajuntament del 45 al 30%.


El ple de l’Ajuntament de la Vall d’en Bas ha aprovat, amb els vots de l’equip de Govern, la Vall Plural-Acord Municipal, i les abstencions de PDeCAT Vall d’en Bas, els Pressupostos per al 2017, en els quals s’aposta per una millora dels serveis públics, la neteja viària, amb un increment del 14%, la jardineria, amb una puja de l’11%, la comunicació i la informació, a la qual es destinarà un 80% més dels recursos, així com l’educació i la joventut, que s’incrementarà un 33%. També hi haurà un millor suport i ajudes a les entitats del municipi, a les quals es destinarà un 20% més del pressupost. En l’apartat d’inversions, es destina una partida per a l’arranjament de la carretera de la parcel·lària, més de 300.000 euros per arreglar el tram que va de la Pinya a les Olletes, a més de l’arranjament d’alguns camins. També es destinaran 75.000 euros per adequar els accessos al centre per a la gent gran, que s’ha d’obrir al llarg del 2017. En l’exercici d’aquest 2016, tot i haver hagut de fer front a les despeses d’inversió iniciades anteriorment, s’ha aconseguit reduir el deute del 64% que hi havia el 2015 al voltant del 45%. Amb el nou pressupost consolidat de la Corporació Municipal de la Vall d’en Bas, que és d’aproximadament 3.450.000 euros, es preveu que el deute disminueixi fins al 30%, havent reduït al deute viu a la meitat en només dos anys