La Generalitat i els ajuntaments acorden l’impuls d’un nou estudi informatiu per a la variant de la Vall d’en Bas i les Preses

La Generalitat i els ajuntaments han acordat les línies bàsiques per impulsar un nou estudi informatiu que concreti el traçat de la variant de les Preses. Aquest ha de connectar amb la variant d’Olot, dins l’eix viari de la C-37 entre Bracons i la capital de la Garrotxa.

Després d’un treball conjunt d’anàlisi de les diverses alternatives possibles, el Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat, conjuntament amb els ajuntaments implicats, han determinat les bases que haurà de complir la nova variant de la Vall d’en Bas i les Preses perquè sigui compatible amb el territori. En aquest sentit, la nova variant discorrerà entre la sortida actual de Bracons de la C-37 i la futura variant d’Olot, amb un traçat que evitarà al màxim l’afectació en el territori. Discorrerà en tot moment pel marge dret del riu Fluvià i serà d’un carril per sentit.
Al seu àmbit sud, des de la carretera existent, la C-152, tindrà 2 noves connexions, una a l’àmbit de l’actual rotonda amb la C-63 i l’altra més propera al nucli de Les Preses, per tal de permetre tots els moviments. A l’àmbit central, discorrerà per l’àrea entre el nucli habitat i el riu, sense trencar la qualitat paisatgística d’aquest espai. Finalment, en el seu àmbit nord, la via, amb una ocupació mínima, discorrerà prop de la via verda Olot – Girona – Sant Feliu de Guíxols. Les infraestructures ocuparan un mateix espai, fins a enllaçar amb el túnel de la serra de la Pinya.
En virtut d’aquest acord, el Departament de Territori i Sostenibilitat impulsarà la redacció d’un nou estudi informatiu que es licitarà properament i que permetrà desenvolupar tècnicament la solució acordada, així com tancar el seu disseny perquè sigui compatible amb la variant d’Olot, que ja disposa de projecte constructiu redactat.