La nena de dos anys de Les Preses afectada de meningitis ja ha estat traslladada a planta a l’Hospital Universitari Vall d’Hebrón

La nena de dos anys de les Preses afectada de meningitis ja ha abandonat la Unitat de Cures Intensives pediàtriques de l’Hospital Vall d’Hebrón i ha estat traslladada a planta. Salut informa que es tracta d’un cas aïllat i que no hi ha constància de brot, per la qual cosa ha demanat calma a la població. La família i els nens de la llar d’infants on va la nena han rebut un tractament consistent en el subministrament d’antibiòtics per evitar contagis.

La nena de dos anys de les Preses afectada de meningitis ja ha abandonat la Unitat de Cures Intensives pediàtriques de l’Hospital Vall d’Hebrón i ha estat traslladada a planta. Segons va informar el servei de Pediatria de l’Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa, la nena va arribat al centre dimarts al matí. Després de ser atesa pel personal sanitari, es va sospitar que podia patir una malaltia infecciosa, una sepsis meningocòccia. Arran d’aquesta sospita, la menor va ser traslladada a la Vall d’Hebron el mateix dimarts. Des del primer moment, Salu ha assegurat que és un cas del tot aïllat. Després d’una reunió informativa, la família i els nens de la llar d’infants on va la nena van rebre un tractament per evitar contagis, que va consistir en el subministrament de dosis d’antibiòtics. Com que no hi ha constància que es tracti d’un brot, Salut demana calma a la població.

La meningitis és una malaltia infecciosa que causa un bacteri i que és freqüent en menors d’entre un i cinc anys durant els mesos d’hivern i primavera. Els símptomes són diversos, però els vòmits, el mal de cap, la febre i taques a la pell en són els més habituals. Salut recomana anar a un centre mèdic si es detecta algun d’aquests símptomes. Com que ningú de l’entorn de la nena garrotxina afectada ha emmalaltit, Salut subratlla que es tracta d’un cas aïllat i no un brot, que és com s’anomena quan apareixen dos o tres casos relacionats.

.

x