Nestlé i el Consell Comarcal de la Garrotxa signen un conveni per al reciclatge de les càpsules de cafè

Nestlé Espanya i el Consell Comarcal de la Garrotxa han arribat a un acord per la recollida i reciclatge de les càpsules de plàstic i alumini procedents de les deixalleries de la Garrotxa. El conveni és fruit del compromís de la marca amb la protecció del medi ambient.

Les càpsules de cafè de Nestlé són un producte que s’ha estès a les cases de tota la Garrotxa. Un producte que porta incorporada matèria orgànica com el cafè, plàstic i alumini, fet que dificulta el seu reciclatge. No pot anar al contenidor d’orgànica ni al d’envasos, fet que provoca que normalment acabi al contenidor de rebuig, perdent així la possibilitat de reciclar els seus materials.

És per això que el Consell Comarcal de la Garrotxa i Nestlé Espanya han arribat a un acord per la recollida i reciclatge de les càpsules. Aquest acord recull el compromís de l’empresa de retirar i tractar, sense límits de quantitat i de forma gratuïta, les càpsules mono dosi de plàstic i alumini que es recullin a les deixalleries públiques de la comarca. El compromís inclou que la companyia subministri les bosses per ser col·locades als contenidors on es dipositaran les càpsules. El Consell Comarcal es compromet a facilitar els contenidors adequats per ubicar les càpsules retornades.

Nestlé, que comercialitza les càpsules Nescafé Dolce Gusto i Nespresso, gestionarà la recollida de totes les càpsules, independentment de la seva marca, facilitant així la tasca de reciclatge a la ciutadania. Les recollides es realitzaran entre vuit i deu vegades l’any i el material es portarà a les plantes de reciclatge de Barcelona i Girona, segons el material del que es tracti.

Notícies relacionades: 
-El Consell Comarcal aprova el conveni marc per a construir la planta de triatge al polígon de Sant Jaume de Llierca
– El Consell Comarcal aprova el pressupost del 2017 amb un milió més per iniciar la implantació de la planta de triatge comarcal
– La CUP retira la resolució contra el Pla Especial de la planta de triatge per actualitzar-ne el redactat

x