Una canonada rebentada deixa sense aigua corrent els veïns de Sant Jaume de Llierca durant sis hores

Una rebentada al carrer Indústria de Sant Jaume de Llierca va deixar ahir la pràctica totalitat dels veïns sense aigua corrent durant sis hores. És el tercer incident d’aquest tipus en només tres mesos. La causa de fons és l’antiguitat de la xarxa d’aigua del municipi. L’equip de govern municipal vol tenir enllestit abans d’acabar l’any un estudi tècnic per conèixer l’estat de la infrestructura, al qual seguirà un pla de finançament i l’inici d’actuacions per substituir la xarxa els propers anys.

Aquest matí encara es podien veure les restes de les reparacions que duran més de sis hores van portar a terme els tècnics i operaris al carrer Indústria de Sant Jaume de Llierca. Entre aquestes restes, s’hi trobava una antiga vàlvula que va haver de ser retirada durant l’actuació. La canonada rebentada enllaçava amb el conducte general de la xarxa d’aigua del municipi. Els operaris es van veure obligats a tallar la xarxa des de les dues de la tarda i fins les vuit del vespre, deixant la pràctica totalitat dels veïns sense aigua corrent durant sis hores. Aquest ha estat el tercer incident relacionat amb al xarxa d’aigua municipal dels últims tres mesos. Més enllà de causes puntuals que hagin pogut tenir a veure amb efectes meteorològics propis d’aquestes dates, l’Ajuntament de Sant Jaume és conscient que el problema de fons es troba en l’antiguitat de la xarxa d’aigua municipal. Davant la successió de rebentades a la xarxa d’aigua, l’actual equip de Govern municipal encarregarà un estudi tècnic que informi de l’estat actual de la infraestructura. L’equip de Govern de Sant Jaume de Llierca vol tenir enllestit l’estudi tècnic de la xarxa d’aigua municipal abans d’acabar l’any.

x