L’Ajuntament d’Olot instal·la vuit contenidors de sal per a ús domèstic a diversos punts de la ciutat

La Brigada Municipal d’Olot ha repartit avui vuit contenidors de sal a sis barris diferents de la ciutat. L’objectiu és que els veïns i veïnes disposin de sal, quan geli o nevi, prop de casa seva.  Fins l’any passat, només hi havia dos punts de recollida i l’Ajuntament no descarta posar més contenidors.

L’Ajuntament d’Olot ha instal·lat avui 8 contenidors de sal a sis barris de la ciutat: a Bonavista, Sant Roc, les Fonts, Morrot-Pla de Baix, entre d’altres. Els contenidors són de plàstic i de color groc, i compten amb 400 litres de capacitat. Es calcula que l’Ajuntament d’Olot reparteix uns 10.000 quilos de sal l’any, que la brigada distribueix quan neva i quan gela. Però en aquest cas, els veïnis i veïnes podran utilitzar la sal dels contenidors per escampar-la prop de casa seva o en llocs  concrets on detectin perill de patinar.

Fins l’any passat, hi havia dos punts per aconseguir sal: l’antic heliport i el mateix local de la Brigada Municipal. A partir d’avui, es podrà disposar de sal a vuit places diferents: la plaça de la Rosella, a la plaça Picasso, al carrer Verge de Montserrat, a la plaça Montolivet, Morrot i Mercat. De moment es tracta d’una prova pilot i en funció de l’ús que se’n faci i de les necesitats dels veïns, l’Ajuntament no descarta posar-ne més.