L’Ajuntament de Sant Jaume preveu inaugurar el nou hotel d’entitats al febrer

L’Ajuntament de Sant Jaume de Llierca vol inaugurar l’hotel d’entitats del municipi al febrer, a molt estirar. L’adequació de l’edifici es troba a les acaballes i pràcticament només queda la instal·lació de l’ascensor. L’equip de govern el considera el projecte més important del mandat fins a la data. Acollirà la meitat de la prop d’una quinzena d’entitats que hi ha al municipi, que demanaven espais públics per reunir-se i fer-hi activitat.

El nou hotel d’entitats de Sant Jaume de Llierca és gairebé una realitat. Després d’habilitar-hi l’espai jove a la planta baixa de l’edifici, ara fa tres anys, a mitjans del 2016 va començar l’adequació d’espais de reunió i activitat destinats a les entitats del municipi a les plantes primera i segona. Entre aquests espais, hi haurà una sala de conferències amb capacitat per a 40 persones. L’actuació ha tingut un cost de 150.000 euros, finançat en un 50% pel Pla Únic d’Obres i Serveis de la Generalitat i la resta amb recursos propis de l’Ajuntament. L’adequació està pràcticament acabada i només queda la instal·lació de l’ascensor, entre d’altres serrells. El consistori el vol inaugurar al febrer a molt estirar.

L’Ajuntament ha modificat lleugerament el projecte per incloure-hi elements de millora de l’eficiència energètica. L’aïllament l’han col·locat a l’exterior de l’edifici. El nou espai destinat a les entitats del municipi acollirà la meitat de les prop d’una quinzena d’associacions que existeixen, unes 6 o 7 entitats que demanaven espais públics de trobada. D’altres ja disposen d’una seu al poble. Tot i així, podran fer ús dels nous espais si així ho requereixen.