L’Agrupació de Pessebristes d’Olot i la Garrotxa reparteix prop d’una trentena de premis entre els més de 80 pessebres participants del Nadal 2016-2017

L’Agrupació de Pessebristes d’Olot va celebrar aquest diumenge al Casal Marià la festa de cloenda de les activitats de Nadal. L’agrupació va premiar prop d’una trentena de pessebres dels més de 80 participants, entre artistes, entitats, empreses i comerços, centres educatius i llars de la Garrotxa.

Com cada diumenge després de reis, l’Agrupació de Pessebristes d’Olot i la Garrotxa va organitzar al Casal Marià la festa de cloenda de l’època de pessebres. En ella, s’agraeix a les persones el seu empeny en bolcar-se amb el món pessebrístic.

Una gala en la que els premis varien en funció de l’òptica des de la que es miri el pessebre. Un premi pot ser pel pessebre tècnic, pel pessebre convidat, per un diorama o per un pessebre de la llar.

El pessebrisme és una pràctica que any rere any perd adeptes però des de l’Agrupació de Pessebristes creuen que el fet d’adaptar-se als nous temps i a allò que agrada als més menuts, com els personatges que surten a la televisió, és una de les claus per mantenir viva aquesta tradició.

Notícies relacionades:
– La fusta i l’aigua donen valor afegit a alguns dels pessebres muntats a la Garrotxa
– La XXIV Mostra de Pessebres ja es pot veure a diferents espais d’Olot
– La Mostra de Pessebres d’Olot reflexiona sobre la certesa del naixement de Jesús i la figura femenina en el pessebrisme