El copilot de l’avió estavellat de Germanwings, únic culpable de l’accident segons la justícia alemanya

La justícia alemanya considera que el copilot de l’A320 de la companyia Germanwings, que es va estavellar el 24 de març del 2015 al Alps, és l’únic responsable de la tragèdia. L’accident va causar la mort de 150 persones: 9 de les comarques gironines i 3 de les quals, de la Garrotxa. Tot i la conclusió de la fiscalia alemanya, encara hi ha una causa judicial oberta a França.

La justícia alemanya considera que Andreas Lubitz, el copilot de l’A320 de la companyia Germanwings que es va estavellar el 24 de març del 2015 al Alps, és l’únic responsable de la tragèdia. D’aquesta manera, la fiscalia alemanya descarta que qualsevol altra empresa o persona, com la mateixa filial Germanwings o els doctors del copilot, tinguin cap responsabilitat sobre els fets. L’accident va causar la mort de 150 passatgers en un vol de Barcelona a Düsseldorf. A l’avió van morir 9 persones de les comarques gironines. Entre elles, 3 dones de la Garrotxa. Els advocats de les famílies afectades insisteixen que el copilot, que va desactivar el pilot automàtic per estavellar voluntàriament l’avió, havia d’haver estat vigilat i controlat per la companyia.

De moment, el 80% dels afectats pel sinistre han cobrat la indemnització, segons ha explicat Eduardo Ruiz, portaveu de l’Associació d’Afectats pel Vol Germanwings 9525. Aquestes famílies van arribar a un acord amb la companyia per no anar a judici el passat mes de desembre. L’altre 20% dels afectats no han rebut la indemnització, ja que segueixen endavant amb el litigi judicial. Ruiz ha assenyalat també que malgrat el dictamen de la justícia alemanya, encara hi ha una causa oberta a França.

Notícies relacionades:
– Carles Puigdemont i Mariano Rajoy presideixen l’acte homenatge a les víctimes de Germanwings la vigília del primer aniversari de la tragèdia
– Els familiars de les víctimes del vol de Germanwings sinistrat demanen els “canvis legals necessaris” per garantir la seguretat ciutadana
– La fiscalia autoritza l’entrega a les famílies de les restes de les víctimes del vol de Germanwings