La CUP d’Olot reclama a l’Ajuntament que apliqui la llei 4/2016 per expropiar habitatges de forma temporal per destinar-los a lloguer social

La CUP d’Olot reclama a l’Ajuntament que apliqui la llei 4/2016, que permet expropiar de forma temporal habitatges buits per causes d’interès social. Segons la CUP, amb dades de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca hi hauria més d’un centenar de famílies que podrien habitar algun dels 270 pisos buits acreditats per la Generalitat que hi ha a la ciutat.

Segons la CUP, a Olot hi hauria 1.372 pisos buits, dels quals gairebé 700 serien de propietat bancària. D’aquests, 270 estan acreditats oficialment per la Generalitat com a habitatges buits des de fa més de dos anys. Per aquest motiu el grup polític reclama que l’Ajuntament d’Olot apliqui la llei 4/2016, de mesures de protecció del dret a l’habitatge de persones en risc d’exclusió residencial: la normativa preveu expropiar de forma temporal els pisos buits per destinar-los a lloguer social, durant quatre mesos, així com ampliar el parc d’habitatges acreditats per a aquesta funció.

Segons la CUP d’Olot, l’Ajuntament els hauria admès que hi ha una trentena de famílies a la ciutat que compleixen amb els requisits, però el mateix grup considera que el nombre d’afectats seria molt superior: la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca d’Olot (PAH) afirma que n’hi hauria més d’un centenar. A més, la CUP demana valentia a l’Ajuntament per tirar endavant la llei malgrat que encara no s’hagi aplicat a altres indrets del país, i que sigui pioner en aquest aspecte.

La llei 4/2016 va ser aprovada pel Govern de Catalunya el passat mes de desembre, per superar les limitacions que el Tribunal Constitucional va aplicar a la Llei 24/2015 per afrontar la pobresa energètica suspenent-ne alguns articles clau.

Notícies relacionades:
– La CUP Olot inicia una campanya per exigir que es posin a lloguer social els 270 pisos de bancs buits acreditats per la Generalitat