La magistrada del Jutjat número 2 acorda presó provisional i sense fiança per al sospitós d’apunyalar un home a Olot

La magistrada del jutjat d’instrucció número 2 d’Olot ha acordat presó provisional i sense fiança per a l’home detingut per apunyalar un altre home en un domicili del carrer Santiago Russinyol. Se li imputen dos delictes d’homicidi en grau de temptativa. L’home agredit hauria rebut la punyalada en intentar defensar la seva cunyada, que és l’exparella del detingut. La víctima es troba encara a l’Hospital Trueta de Girona, estable dins la gravetat.

L’home de 35 anys detingut divendres per agredir a un home en un domicili al carrer Santiago Russinyol d’Olot va passar a disposició judicial ahir al Jutjat número 2 d’Olot. El detingut va acollir-se al dret de no declarar. El ministeri fiscal va demanar-ne la presó provisional per dos delictes d’assassinat en grau de temptativa per haver apunyalat l’home, que hauria rebut l’agressió en defensar la seva cunyada i exparella del presumpte agressor. El concepte d’assassinat té connotacions de premeditació. Finalment, la magistrada ha acordat la presó provisional comunicada i sense fiança per al detingut. L’home podrà mantenir contacte amb l’exterior, si bé mai amb la seva exdona, amb qui té prohibida la comunicació a través de qualsevol mitjà. En cas que alguna circumstància provoqués l’excarceració del detingut, tampoc no podria acostar-se a la dona a menys de 500 metres. L’advocat del detingut ha manifestat que el seu client mai no havia tingut una ordre d’allunyament respecte de la dona, de qui estava separat feia mesos. Els serveis socials sí que havien considerat que la dona havia patit maltractes, i és per això que disposava d’un aparell de teleassistència a casa. Ahir el jutjat també va prendre declaració a les dues dones que es trobaven a l’habitatge en el moment de l’agressió. L’exdona va declarar en qualitat de víctima, ja que era la persona a qui anava dirigida l’agressió. El jutjat s’ha inhibit al jutjat de violència sobre la dona d’Olot, que seguirà amb la instrucció del cas. Una segona dona, la germana de l’exparella del detingut, també va declarar ahir en qualitat de testimoni. L’home de la germana i víctima de l’agressió es troba encara a l’Hospital Josep Trueta de Girona, estable dins la gravetat. Avui a les 11 del matí també ha passat a disposició judicial el veí d’Olot exconvicte que la matinada de diumenge va disparar almenys dos trets al centre d’Olot, quan el van fer fora d’un local d’oci nocturn. L’home havia estat detingut hores més tard de l’incident pels Mossos d’Esquadra al seu domicili, situat al barri de Sant Miquel d’Olot.

x