Comencen els treballs per a substituir l’actual plataforma del Pont del Salt de Sant Joan les Fonts

Aquesta setmana han començat els treballs del Pont del Salt de Sant Joan les Fonts. A partir del febrer serà quan es restringirà totalment el trànsit, ja que es substituirà la plataforma actual per una de nova. Es calcula que, a partir del febrer, durant unes 10 setmanes no es podrà accedir per aquest tram del municipi.

Dilluns van començar els treballs del Pont del Salt de Sant Joan les Fontes. Aquest pont uneix el poble amb Olot, la Vall de Bianya, la Canya i la urbanització Peracaula. L’objectiu dels treballs és millorar la seguretat dels vehicles i dels vianants. Tot i així, no serà fins la primera setmana de febrer, quan es tallarà totalment el trànsit i no es podrà circular en cap sentit. Es calcula que, des de llavors, durant 10 setmanes no s’hi podrà passar.

Les obres, executades per la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Sant Joan les Fonts, substituiran l’actual plataforma per una de nova. La nova plataforma tindrà dos vials de 3’5 metres d’amplada i s’ampliarà el radi del revolt. D’aquesta manera, camions de gran tonatge podran accedir al pont simultàniament. Es construiran també dues voreres, perquè els vianants puguin travessar el pont de manera segura.

Les dues vies alternatives per accedir al poble, a partir del mes de febrer, seran l’autovia A-26, per la sortida de Castellfollit de la Roca i pel municipi de les Fonoses i l’urbanització Peracaula, per aquells que vinguin de Canya i la Vall de Bianya. Durant les setmanes que durin les restriccions de la circulació, tant transport públic com el transport escolar es veuran afectats. Els propers dies, l’Ajuntament de Sant Joan les Fonts informarà dels recorreguts i horaris alternatius.