Olot acull dos esdeveniments per lluitar contra la discriminació aquest mes de gener

Olot acull durant aquest mes de gener dos esdeveniments per lluitar contra la discriminació: per una banda, Càritas Garrotxa i el Consorci d’Acció Social duen a terme un cicle de xerrades amb l’objectiu de prendre consciència sobre el fet; per l’altra, l’Espai Ideal organitzen el segon concurs literari contra la discriminació.

Ja estan obert es les inscripcions al segon concurs literari contra la discriminació que organitza l’Oficina de joventut L’Ideal d’Olot, en col·laboració amb el Consorci per a la Normalització Lingüística i la Biblioteca Marià Vayreda d’Olot. Hi poden participar joves de 12 a 30 anys, amb la idea de promoure la creació literària en català i poder expressar situacions de discriminació d’edat, gènere, religió, classe social o nivell cultural, entre altres, per tal d’eradicar-les en un futur. El termini de presentació de les obres acaba el proper 3 de febrer, i durant tot el trimestre es podrà trobar a l’Espai Jove un lot de material de la Biblioteca centrat en la discriminació, que es podran demanar en préstec. No és l’única activitat relacionada amb el tema que acull Olot aquests dies, i és que Càritas Garrotxa ha organitzat un cicle de conferències per abordar els problemes que comporta la discriminació, amb la col·laboració del Consorci d’Acció Social de la Garrotxa. Les xerrades arrenquen el proper dilluns 16 de gener, a les set de la tarda al Casal Marià, amb el tècnic de la Direcció General d’Immigració de la Generalitat de Catalunya, Pere Cortada. Hi haurà dues trobades més, els propers 23 i 30 de gener, amb Xevi Casademont i Joan Canimas al mateix espai. Les conferències persegueixen oferir un espai de reflexió i debat al voltant de la discriminació, donar eines per abordar els problemes i prendre consciència de la responsabilitat de cadascú en aquesta lluita.