Agricultura i el fons europeu abonen fins al 100% de l’ajut del 2015 per a les zones agrícoles amb limitacions naturals

El Departament d’Agricultura de la Generalitat ha estat capaç d’abonar el total de les ajudes demanades de la campanya de compensació d’activitat a les zones amb limitacions naturals a Catalunya del 2015. El Govern català ha aportat, juntament amb el Fons Europeu Agrari de Desenvolupament Rural, el 32% que faltava de l’ajut, fins arribat a 11,7 milions d’euros a tot el territori. Prop de 289 mil euros d’aquests ajuts han anat destinats a la Garrotxa.

135 agricultors garrotxins són els que es beneficiaran del total de 288.759 euros que el Departament d’Agricultura, juntament amb el fons europeu FEADER, ha acabat d’abonar per a aquells propietaris que realitzen l’activitat agrària en zones amb limitacions naturals, és a dir, zones agrícoles ubicades en municipis qualificats de muntanya, amb limitacions específiques d’acord amb la Declaració única agrària. L’Ajuda compensa els costos addicionals o les pèrdues de renda dels agricultors que fan un ús continuat de terres agràries amb limitacions, i contribueixen al manteniment d’una comunitat rural viable que possibiliti la conservació del camp. Així mateix, la línia d’ajuts té com a objectiu mantenir i fomentar sistemes agraris sostenibles amb especial consideració a les exigències mediambientals. El primer pagament de l’ajuda es va fer efectiu el passat 29 de setembre. Suposava el 68% de la quantia i va ser abonat tant per la Generalitat com pel Ministeri i el Fons Europeu Agrari de Desenvolupament Rural. Segons el Govern català, el Ministeri no ha lliurat la segona part del fons dins del termini, i ha estat l’administració catalana, conjuntament amb el fons europeu, qui ha acabat d’assignar el 32% restant. L’import total abonat per a la campanya del 2015 de compensació de zones agràries amb limitacions naturals ha estat d’11,7 milions d’euros a tot Catalunya, dels quals s’han beneficiat un total de 4.931 agricultors.

Notícies relacionades:
– El departament d’Agricultura ajudarà al sector a aconseguir una rebaixa del IRPF i avançarà el pagament de la PAC