Olot clausura l’Any Blay amb amb l’espectacle ‘Apel•lació a la pedra’, de Sònia Gómez i Pere Jou

La ballarina Sònia Gómez i el músic Pere Jou posaran el punt i final a les activitats de l’Any Blay. Dissabte a les sales del Museu de la Garrotxa, en dos horaris, les 6 de la tarda i les vuit del vespre, miraran, dialogaran i ballaran amb les escultures de Miquel Blay d’una manera tendra i divertida.

L’entrada per veure l’espectacle és de 10 euros. Aquesta performance tanca l’Any Blay i obre el festival de dansa Sismògraf 2017, ja que és la primera de les set rèpliques que s’han programat abans del festival. Des del mes de setembre i fins aquest proper cap de setmana, Olot ha commemorat el 150è aniversari del naixement de l’escultor Miquel Blay a la ciutat. Durant aquests mesos, a la Sala Oberta s’ha pogut visitar l’exposició ‘Miquel Blay. Sentiment Olotí’, que tanca les portes aquest proper diumenge 15 de gener. La Garrotxa ja té la mirada posada en les fires agroalimentàries que se celebren a principis d’any. Per començar a fer boca, la casa museu Can Trincheria acollirà des de divendres l’exposició ’10 anys de cartells de la Fira del Farro’, un reculll dels cartells originals de Quim Domene que anuncien la Fira del Farro de
la Vall de Bianya, des de l’any 2008 fins el 2017. Durant aquest temps, l’artista ha treballat diferents iconografies relacionades amb el blat de moro, aplicant-hi referències a l’art o a la cultura popular. La Fira del Farro 2017 tindrà lloc el 4 i 5 de febrer. Dies abans, el cap de setmana del 21 fins al 22 de gener, Santa Pau acollirà la Fira del fesol. La presentació oficial tindrà lloc aquest proper dissabte a les 11 del matí a la plaça mercat d’Olot, amb representants dels ajuntaments d’Olot i Santa Pau i les comissions de la fira i de la Denominació d’Origen Protegida Fesols de Santa Pau.

Notícies relacionades:
– El Museu d’Art de Girona inaugura l’exposició ‘Miquel Blay. El camí de l’èxit’ per commemorar el 150è aniversari del naixement de l’artista
– El Museu de la Garrotxa d’Olot i el Museu d’Art de Girona publiquen el catàleg ‘Miquel Blay 1866-1936’
-Les activitats de l’any Blay giren entorn d’una exposició anomenada ‘Miquel Blay. Sentiment olotí’ a la Sala Oberta

x