Les administracions catalanes proposen ampliar els mandats municipals a sis anys i alcaldes escollits per elecció directa

Una nova proposta ha sorgit des del Govern de la Generalitat i ha estat debatuda amb les quatre diputacions, les associacions de municipis, l’Ajuntament de Barcelona i el Consell. Els punts més destacats de la proposta són els d’allargar les legislatures dels ajuntaments a cinc o sis anys però limitar els mandats dels regidors, depenent de la mida del municipi, i que l’alcalde sigui escollit per elecció directa dels ciutadans.

A Les Notícies d’Olot Televisió hem entrevistat a David Coromina, President del PDEcat Garrotxa. Coromina s’ha mostrat a favor de l’elecció directa dels ciutadans i ha afegit: “Aquestes mesures ajuden a la millora democràtica del nostre país, i per tant, com més aviat s’apliquin millor; en el marc legal actual també es podrien aplicar”.

x