Arriba l’onada d’aire fred més important dels últims hiverns a la Garrotxa

Baixen temperatures amb l’arribada del vent del nord i de l’aire polar d’aquest cap de setmana. Però serà a partir de la setmana que ve, quan arribarà una massa d’aire fred siberià i farà més fred. És possible que nevi als Pirineus i a l’Alta Garrotxa aquest cap de setmana, tot i que no es preveuen nevades en cotes més baixes.

Aquest cap de setmana, baixen els termòmetres amb la irrupció d’una massa d’aire d’origen polar. Avui ja s’ha notat. El cap de setmana serà assolellat i vindrà marcat pel vent del nord i la sensació de fred. Tot i així, i segons les previsions, serà a partir de dilluns i dimarts de la setmana que ve, quan farà més fred i entrarà un aire siberià.

És possible que aquest cap de setmana nevi als Pirineus i a l’Alta Garrotxa, tot i que, de moment, no s’esperen precipitacions en forma de neu a cotes baixes. Tampoc es descarten.

El Coordinador de Protecció Civil de l’Ajuntament d’Olot, Josep Torrent, recomana que aquells que utilitzin estufes de llenya o brasers, no tanquin completament les habitacions. A més i per evitar possibles incendis, ha insistit en mantenir lluny de les cortines les estufes elèctriques o de butà i en no utilitzar aquestes estufes per eixugar la roba.