Detingut un home a Joanetes en el marc d’una operació contra el tràfic il·lícit d’armes

La Policia Nacional ha detingut un home resident a Joanetes, la Vall d’en Bas, en el marc d’una operació contra la venda il·legal d’armes en el mercat negre internacional, destinada a grups terroristes i delinqüència organitzada. Juntament amb el garrotxí, s’han detingut quatre persones a Cantàbria i Viscaia. El detingut havia estat condemnat ja al 2015 per tinença il·lícita d’armes.

Aquesta és la casa de residència d’Enrique Agudo, de 52 anys. Ahir la Policia Nacional va detenir-lo en el marc d’una operació contra la venda il·legal d’armes en el mercat negre internacional, destinada a grups terroristes i delinqüència organitzada. Juntament amb el garrotxí, s’han detingut quatre persones a Cantàbria i Biscaia. La policia ha intervingut un gran arsenal d’armes a la població de Getxo, a Biscaia. Es tractava de 8.000 armes de guerra a punt per ser venudes. També s’han inautat armes llargues, armes curtes, canons i munició de calibres diversos, un arsenal que la policia ha intervingut en una operació contra el tràfic d’armes amb la desarticulació d’una organització criminal.

En total s’han fet sis registres. Els detinguts compraven legalment armes de guerra que ja no s’utilitzaven i, després, les posaven a la venda. Per tal de no despertar cap sospita, les compraven utilitzant una empresa legal dedicada a la venda de material esportiu. Segons el Ministeri de l’Interior, aquestes armes haurien pogut arribar al mercat negre, a grups terroristes i delinqüència organitzada. De fet, la desarticulació de la xarxa s’ha fet seguint la pista de les armes utilitzades en l’atemptat contra el museu jueu de Brussel.les, l’any 2014, on van morir quatre persones. Es dona el cas que el detingut a Joanetes ja va ser detingut el 2012 per haver format part d’un grup que traficava amb armes a les comarques de Girona, i que disposava d’un gran arsenal en locals de la Garrotxa i la Selva. El cas es va jutjar el 2015. La fiscalia i la defensa van arribar a un acord de condemna de dos anys de presó per tinença d’un dipòsit d’armes, municions i explosius.