La residència Faber acollirà 11 nous estadants relacionats amb el món de la cultura del 15 de gener a l’11 de febrer

La residència d’Arts, Ciències i Humanitats, Faber, acull del 15 de gener a l’11 de febrer, la tercera tongada de professionals vinculats al món de la cultura. 11 estadants d’arreu del món s’instal·laran a la Garrotxa per desenvolupar el seu projecte i compartir el seu coneixement fent xerrades i conferències.

Faber, la residència d’Arts, Ciències i Humanitats, impulsada per Josep Berga de l’Ajuntament d’Olot i dirigida per Francesc Serés,  va obrir les portes el setembre de l’any passat. Es tracta d’un espai, situat a l’Hotel Riu Fluvià d’Olot, que ha de propiciar l’estudi i el treball de professionals relacionats amb el món de les lletres i de la cultura.

Després de dos períodes d’estades el 2016, entre el 15 de gener i l’11 de febrer del 2017, la residència acollirà onze residents d’arreu del món, vinguts d’Estats Units, Françà, Canadà, Rússia o Catalunya. Algunes dels residents seran l’actriu Àngels Bassas, la filòloga Marina Espasa, l’escriptora russa Alisa Ganieva, la dramaturga Pol Pelletier o la investigadora de Mercè Rodoreda, Neus Penalba. El temps de l’estada, però, depèn de cada resident i tant poden estar a Faber una setmana com un mes.

A part de desenvolupar el seu projecte, els residents destinen part del seu temps a fer activitats de retorn al territori, com xerrades i conferències sobre els temes que dominen, a Olot i a la resta de les comarques gironines.

Notícies relacionades:
– La residència Faber acull la trobada anual de Bibliowikis, amb una quarantena de bibliotecaris
-Olot engega el projecte nacional de la residència FABER que acollirà talents internacionals en tots els àmbits

x