L’enfarinada a la Vall d’en Bas precedeix un fred molt intens

L’onada de fred que afecta Catalaunya aquests dies està deixant temperatures de rigorós hivern i neu al Pirineu. A la Garrotxa el més remarcable són les baixes temperatures i el vent fort que ha bufat, sobretot, durant aquest dissabte. Ara bé, aquest diumenge alguns veïns de la comarca s’han despertat amb una enfarinada. Aquest diumenge al matí el coll de Bracons i Joanetes presentaven un aspecte diferent, amb una feble nevada que ha deixat l’entorn blanc, com es pot apreciar en les fotografies que ha fet Meteolot. Aquest final de setmana seguirà marcat pel vent i per la neu, que podria arribar en algun municipi de la meitat nord i propers a la Serralada Transversal. De cara a dilluns es preveu un canvi de situació que farà arribar aire una mica menys fred que facilitarà la precipitació entre la matinada i mig dia a qualsevol punt de la comarca. La cota de neu podria pujar fins als 800 o 900 metres però no es descarta veure alguna enfarinada a cotes més baixes. Ara bé, la irrupció d’aire més fred s’espera per dimarts i dimecres, quan l’aire encara més fred deixarà temperatures gèlides que poden caure fins als -7 o -10ºC i màximes que no passarrien dels 3ºC.

Notícies relacionades:
– Arriba l’onada d’aire fred més important dels últims hiverns a la Garrotxa