La comunitat amazic de la Garrotxa vol crear una associació per donar-se a conèixer aquest any

La comunitat amazic de la Garrotxa va celebrar el seu cap d’any, d’acord amb la seva tradició, dissabte passat al local del Bosc de Tosca. Prop d’unes 70 persones hi van participar. L’organització agreix la col·laboració de les institucions de les Preses i també d’Olot, així com alguns col·laboradors a títol personal com Mochi El Kaoutari.
El dia de cap d’any pels berbers depèn l’any i cau, normalment, entre el 12 i el 14 de gener. Segons el seu calendari, acaben de començar l’any 2.967. A més, la comunitat amazic de la Garrotxa vol donar-se a conèixer i per això, abans de la propera celebració d’any nou, volen constituir-se com a associació i organitzar diverses activitats i conferències. El seu objectiu és que la gent de la Garrotxa conegui les seves arrels i que participin, també, en la seva celebració de cap d’any.

Notícies relacionades:
– L’amazic Salem Zenia presenta el seu poemari ‘Jo sóc l’estranger’

x