Impulsen la cooperació comercial transfronterera entre Catalunya, França i Andorra en un projecte únic a Europa

Impulsen la cooperació econòmica comercial entre Catalunya, França i Andorra. Les cambres de comerç de cada territori crearan una xarxa de tècnics que assessorin a les empreses dels tres països. A més, s’organitzaran esdeveniments conjunts i s’afavorirà la mobilitat empresarial a banda i banda de les fronteres. Aquest migdia s’ha presentat el projecte a Olot.

Representants de les Cambres de Comerç de Girona, Lleida, Perpinyà i Andorra han visitat avui diversos punts de la Garrotxa per aprendre models empresarials per aplicar als seus territoris respectius. És una de les iniciatives que s’impulsen a través del programa Pirineus Med, que té com a objectiu impulsar la cooperació econòmica i els fluxos comercials dels quatre territoris, creant una xarxa de tècnics que assessorin a les empreses a banda i banda de les fronteres. També es vol formar a tècnics perquè ajudin a intensificar el desenvolupament econòmic i la mobilitat empresarial entre els territoris participants.

A la fi, el projecte esdevé una Cambra de Comerç Internacional, on hi participen tres països diferents. Es tracta d’una experiència única a Europa, similar a l’iniciativa de l’Hospital Transfronterer de la Cerdanya, que afecta a França i Espanya. El projecte va arrencar el passat mes de maig, té un cost d’1 milió 271.000 euros, i és finançat pel programes INTERREG de la Unió Europea, comptant amb un fons FEDER al 65% de la totalitat del pressupost. El programa Pirineus Med finalitzarà l’abril del 2019, on s’espera haver complert amb els objectius de millorar la mobilitat empresarial transfronterera.