L’equip de govern d’Olot ha demanat a l’Agència Catalana de l’Aigua la construcció d’una depuradora per a la Vall d’en Bas i les Preses

L’equip de Govern municipal d’Olot ha demanat a la Generalitat la construcció d’una depuradora conjunta per a la Vall d’en Bas i les Preses per alliberar les clavegueres de la capital de la Garrotxa de les aigües residuals dels dos municipis. El segon tinent d’alcalde d’Olot i portaveu del PSC posa targeta vermella al PDECat i Esquerra per no haver inclòs cap partida per a les variants de l’Olot i de les Preses als pressupostos de la Generalitat.

El segon tinent d’alcalde i regidor de Medi Ambient de l’Ajuntament d’Olot, Josep Guix, ha explicat a Pentàgon que l’equip de govern municipal de la capital de la Garrotxa ha presentat al·legacions als projectes de l’Agència Catalana de l’Aigua perquè inclogui la construcció immediata d’una depuradora conjunta per la Vall d’en Bas i les Preses. Això alliberaria el clavegueram d’Olot de les aigües residuals dels dos municipis veïns.

La construcció de la depuradora dependrà de la voluntat política de la Generalitat i dels governs dels dos ajuntaments implicats, però Guix espera que el projecte estigui encaminat a dos anys vista. El segon tinent d’alcalde d’Olot i portaveu del PSC creu que també són necessàries als pressupostos de la Generalitat del 2017 partides específiques per al projecte i l’estudi d’impacte ambiental de la variant de la Vall d’en Bas i les Preses i per començar les expropiacions als terrenys per on haurà de passar la variant d’Olot. Recrimina al grup d’Esquerra d’Olot que justifiqui l’absència de pressupost pel retard en el projecte constructiu del tram que pertany a l’Estat.

Guix també ha dit que demanaran a PSC i PSOE que pressionin a Foment a través del Congrés de Diputats perquè presentin el projecte executiu definitiu del seu tram de la variant d’Olot. El regidor de Medi Ambient també ha explicat els projectes de perllongament del carril bici sobre els quals treballen per executar a llarg termini. Els canvis de sentit al carrer Pou del Glaç i el seu entorn permetran al govern connectar el carril bici de la Ruta del ferro del Ripollès amb la Via Verda de l’antic carrilet a través d’aquest carrer. També es perllongarà el carril bici des de l’antiga estació fins a les escoles Malagrida i Petit Plançó a través del riu Fluvià. Sobre el clavegueram, ha dit que dins d’aquest mandat hi haurà noves actuació per fer doble xarxa que separi les aigües residuals de les pluvials en alguns sectors.