La nit de dimarts a dimecres, la més freda dels últims cinc hiverns

Les temperatures mínimes han estat àmpliament i extensament sota zero aquesta passada nit. S’ha arribat a valors de 12 graus negatius a Oix, 9,5 graus sota zero a Mieres, -9 graus a la Vall d’en Bas o 8 graus negatius a Olot.

Ha estat la nit més freda dels últims 5 hiverns a la Garrotxa, però sense excepcionalitats o rècords, ja que el 2012 es van assolir els 11 graus a Mieres o els 10 graus negatius a Olot. L’encalmament del vent i l’aire fred que ha entrat en alçada han permès que no hagi glaçat de forma tan contundent. La pròxima nit tornarà a ser gèlida i podrem repetir valors semblants, o una mica més baixos en alguns punts de la comarca. Els pròxims dies estarem pendents de la conjunció del fred i la possibilitat de precipitacions, que donarien com a resultat nevades a cotes relativament baixes.

x